KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Pażdziernik miesiącem Bibliotek i Dobroci Zwierząt

Październik to Miesiąc Bibliotek i Miesiąc Dobroci dla Zwierząt. Połączyliśmy te dwa tematy i w ramach Przerwy na czytanie czytaliśmy książki o zwierzętach wypożyczone z biblioteki. W szkole uczą się teraz klasy 1-3, nie wszyscy jeszcze dobrze czytają; ci, co już potrafią czytać- czytali sobie i innym, tym, którzy jeszcze nie bardzo umieją. Pięknie czytały wszystkie wychowawczynie, namówiliśmy na Przerwę na czytanie także panią księgową, panią sekretarkę i panią od biologii. Przerwa na czytanie to wielka ogólnopolska, a w tym roku także międzynarodowa akcja czytelnicza.
Zachęcamy wszystkich zmęczonych, smutnych, zniechęconych- zróbcie sobie Przerwę na czytanie, a zobaczycie, że świat stanie się weselszy i przyjazny.
 
P.S.
Największym powodzeniem cieszyły się książeczki o kotach i kocich sprawach. Co na to miłośnicy psów?