KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Wydarzenia

OBCHODY DNIA PATRONA

56. lat temu, czyli 23 czerwca 1965 roku nasza szkoła otrzymała zaszczytne imię Bohaterów Rewolucji 1905 roku. Tego dnia przedstawiciele Komitetu Rodzicielskiego (dziś jest to Rada Rodziców) wręczyli p. Annie Kałudzkiej - ówczesnej dyrektorce placówki - ufundowany ze składek społecznych szta...

Międzynarodowy Dzień Ochrony Środowiska

5. czerwca na całym świecie obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Ochrony Środowiska . W naszej szkole obchody przenieśliśmy na poniedziałek 7 czerwca. Na korytarzu drugiego piętra powstała wystawa tematyczna, na której znalazły się plakaty o tematyce Eko przygotowane przez uczniów z różnych klas or...

Dzień Dziecka

01.06.2021
Dzień Dziecka

Dzień Dziecka

01.06.2021

Jak co roku 1 czerwca obchodzimy Dzień Dziecka. Z tej okazji w naszej szkole odbyły się zajęcia sportowe i inne działania, w których brali udział uczniowie klas I – VIII pod opieką wychowawców oraz inni nauczyciele. Dziękujemy p. T. Szczepaniakowi i Jego wychowankom za przygotowanie doskonałej impre...

26. maja obchodzony jest w Polsce Dzień Mamy. Z tej okazji klasa pierwsza wykonała piosenkę dla swoich mam.

Dzień Matki

24.05.2021
Dzień Matki

Dzień Matki

24.05.2021

Jak co roku 26. maja obchodzimy Dzień Matki. Z tej okazji uczniowie klasy V przygotowali okolicznościowe kartki i zredagowali życzenia:   Kochana Mamo! Z okazji Twojego święta chciałabym/chciałbym podziękować Ci za pomoc w nauce zdalnej, wsparcie w trudnych chwilach a przede wszystkim za to, że jesteś ze mną...

Dzień Dobrych Uczynków

G. Zapolska powiedziała: "Dobroć to jedyny możliwy motor życia". Kierując się tymi słowami oraz faktem, że w Polsce po raz 26. obchodzono  Dzień Dobrych Uczynków,  uczniowie klasy  VII a  pod opieką wychowawcy 19 maja 2021 r.  po raz pierwszy  przeprowadzili taką akcję w naszej szko...

XIV Międzyszkolny Konkurs Małych Form Literackich odbył się w tym roku szkolnym pod hasłem  Bohater mitologiczny pomaga mi zrozumieć współczesny świat. Praca naszej uczennicy klasy VII Marysi Felakowskiej uzyskała wyróżnienie. Gratulujemy sukcesu i zapraszamy do przeczytania owej opowieści. Na ra...

Jury międzyszkolnego konkursu „Cztery kultury – jedna Łódź. Murale, graficzna historia miasta” dokonała oceny nadesłanych prezentacji. Na konkurs wpłynęło 21 prezentacji. Z ogromną przyjemnością informujemy, że laureatami konkursu zajmującymi I miejsce są rodzeństwo:  Kinga i Igor Gawrońsc...

Łączy nas Pamięć – Żonkile 2021

19 kwietnia po raz 9 na terenie całego kraju odbędzie się Akcja społeczno-informacyjna „Łączy nas Pamięć – Żonkile 2021”, która upamiętnia powstanie w Getcie warszawskim trwające od 19.04.1943 do 16.05.1043. Jako szkoła bierzemy udział w tej akcji po raz drugi. W ubiegłym roku szkolnym przygo...

Projekt edukacyjny: "Czytam, bo lubię…"

O projekcie: Muzeum Tradycji Niepodległościowych w Łodzi wspólnie z Wydawnictwem Literatura zorganizowało projekt popularyzujący czytelnictwo wśród dzieci i młodzieży. Celem projektu jest popularyzacja historii i upowszechnianie czytelnictwa wśród dzieci i młodzieży oraz budowan...