KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Wydarzenia

Dzień Św. Patryka

Z okazji Dnia Świętego Patryka nauczycielki języka angielskiego pani Kamila Szrejner oraz pani Emilia Czepas zorganizowały dla uczniów klas I-III  zabawy niespodzianki. Uczniowie klasy I dowiedzieli się jakie znaczenie ma obchodzone 17 marca święto i jakie są jego charakterystyczne symbole. Mieli rów...

Składanie poprzez system zgłoszeń kandydatów do klas ogólnodostępnych obwodowych szkół podstawowych. Termin w postępowaniu rekrutacyjnym. od 04.05.2021 do 02.06.2021 do godziny 15:00 W dniach 25 - 27.05.2021 brak możliwości kontaktu ze szkolnym administratorem naboru ze względu na egzamin ucz...

Bajkowy Dzień Filmowy

Dzieci ze szkół nie mogą chodzić do kina, dlatego też miały zorganizowane kino w szkole. Oglądały film pt. ,,Mikołajek", który bardzo się podobał. W tym dniu dzieci mogły przynieść do szkoły popcorn, kinowe przekąski i napoje....

Dzień kobiet i dzień mężczyzn

8 marca obchodzony jest Dzień Kobiet a 10 marca Dzień Mężczyzn z tej okazji chłopcy i dziewczynki przygotowali sobie słodkie niespodzianki....

Zdrowe odżywianie

Temat zdrowego odżywiania jest coraz bardziej popularny. W szkole uczymy dzieci zdrowych nawyków żywieniowych. Klasa druga własnoręcznie przygotowywała sałatki owocowe i oczywiście później te zdrowe pyszności zjadła. Szykując zdrową przekąskę bardzo dobrze się bawili....

Serdecznie zapraszamy pierwszoklasistów do Szkoły Podstawowej nr 40. U nas jest bezpiecznie, miło i wesoło. Zapisów można dokonać od poniedziałku do piątku od 8.00 - 16.00 w sekretariacie szkoły. Do zobaczenia ;)...

Zapraszamy pierwszoklasistów

Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 40 w Łodzi im. Bohaterów Rewolucji 1905 r. wraz z gronem pedagogicznym serdecznie zaprasza Państwa w celu dokonania zapisu dziecka do klasy I na rok szkolny 2021/2022. Serdecznie zapraszamy;)...

VII ogólnołódzki konkurs ,,Prawa dziecka - prawami człowieka"

Nasi uczniowie uczestniczyli w XVII ogolnołódzkim konkursie wiedzy pt. Prawa dziecka - prawami człowieka". Konkurs zorganizowany przez Szkołę Podstawową nr 44 w Łodzi. Konkurs miał trzy etapy: I - szkolny (test wiedzy), II - w SP nr 44 (test wiedzy), III - prezentacja plakatów z wybranym prawem dziecka i ...

15 lutego do szkoły przyjechali do szkoły Strażnicy Miejscy. W klasach I - III odbyły się prelekcje dotyczące bezpieczeństwa, w domu, na ulicy i w parku. Dzieci z zaciekawieniem słuchały wszystkich cennych rad. Z przejęciem opowiadały o swoich historiach. Już znają zasady i wiedzą gdzie się udać bądź zadzwonić w razie ...

Pierwszy przedwiosenny spacer

Piękna słoneczna pogoda za oknem. Otuleni promieniami słońca odpowiednio ubrani poszliśmy na spacer do pobliskiego parku im. marszałka Józefa Piłsudskiego. Korzystając z pięknej pogody oraz cudownego placu zabaw, bawiliśmy się fantastycznie. Po długiej zimie wreszcie mogliśmy swobodnie pobiegać po świeżym powiet...