KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Łączy nas Pamięć – Żonkile 2021

19 kwietnia po raz 9 na terenie całego kraju odbędzie się Akcja społeczno-informacyjna „Łączy nas Pamięć – Żonkile 2021”, która upamiętnia powstanie w Getcie warszawskim trwające od 19.04.1943 do 16.05.1043.

Jako szkoła bierzemy udział w tej akcji po raz drugi. W ubiegłym roku szkolnym przygotowaliśmy papierowe żonkile, ale ze względu na pandemię nie mogliśmy ich nikomu wręczyć. W tym roku jest podobnie, ale kilka działań podejmujemy.

Klasy V i VI obejrzą film „Będę pisać” i wezmą udział w zajęciach poświęconych tematyce akcji. Natomiast klasa VII obejrzy film „Muranów – Dzielnica Północna” i także weźmie udział w zajęciach tematycznych.

O życiu kulturalnym za murami getta uczniowie posłuchają też podczas lekcji muzyki.