KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Uroczystość ślubowania

Dnia 14 października 2020r. jak co roku w naszej szkole odbyła się uroczystość Ślubowania. W tym roku było ono dość wyjątkowe, bo niestety nie mogli być z nami nasi najbliżsi z powodu panującej pandemii. Ale wszyscy postaraliśmy się, żeby to pasowanie na ucznia naszej 40-tki było bardzo uroczyste, wzruszające i piękne. W naszej klasie, na tle jesiennych bukietów, które sami wykonaliśmy i tablicy przygotowanej specjalnie na tę uroczystość recytowaliśmy wiersze, śpiewaliśmy piosenki oraz złożyliśmy ślubowanie na sztandar naszej szkoły. Potem nasz Pan Dyrektor pasował każde z nas ogromnym piórem na ucznia szkoły. Oczywiście nie obyło się bez niespodzianek. Otrzymaliśmy przepiękne dyplomy, słodki upominek, a co najważniejsze pierwszy dokument, czyli legitymację szkolną. Teraz już jesteśmy pełnoprawnymi uczniami Szkoły Podstawowej nr 40 im. Bohaterów Rewolucji 1905r.