Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Warsztaty kulinarne kl. I-V

W dniu 13-14 marca w klasach I–V odbyły się zajęcia edukacyjno-zdrowotne na temat zdrowego odżywiania. Celem spotkania było promowanie właściwych nawyków żywieniowych, kształtowanie świadomości na temat roli zdrowej diety w codziennym życiu oraz zachęcenie uczniów do samodzielnego przygotowywania wartościowych posiłków.
Podczas zajęć dzieci: poznały podstawowe zasady zdrowego odżywiania (piramida żywienia, znaczenie warzyw, owoców, produktów pełnoziarnistych, nabiału i wody), dowiedziały się, dlaczego należy ograniczać spożycie słodyczy, słonych przekąsek i słodzonych napojów, uczestniczyły w rozmowie o roli śniadania jako najważniejszego posiłku dnia, uczyły się, jak skomponować pełnowartościowe i zdrowe śniadanie – np. kanapki z pieczywem pełnoziarnistym, warzywami, serem, jajkiem lub pastą warzywną, brały udział w warsztatach praktycznych, gdzie przygotowywały zdrowe koktajle na bazie owoców, warzyw i naturalnego jogurtu (np. koktajl z banana, szpinaku, jabłka i kefiru). Dzieci były bardzo zaangażowane i chętnie dzieliły się własnymi pomysłami na zdrowe posiłki. Zajęcia zakończyły się wspólną degustacją przygotowanych potraw oraz krótką zabawą edukacyjną utrwalającą zdobytą wiedzę. Zajęcia miały na celu nie tylko przekazanie wiedzy, ale również rozwijanie praktycznych umiejętności, które uczniowie mogą wykorzystać w codziennym życiu.