KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Dla rodziców

Dla rodziców uczniów klasy pierwszej Zebranie z wychowawcą p. Iwoną Szóstką odbędzie się 1 września o godzinie 17:00 (środa) w klasie.   Dla rodziców uczniów klas II-VIII Zebrania z wychowawcami odbędą się 6 września o godzinie 17:00 (poniedziałek)  w odpowiednich kl...

1 września 2021 r. (środa) godzina 10:00 - Sala gimnastyczna- klasy I-VIII Na teren szkoły dziecko zapisane do klasy I może wejść z  jednym  opiekunem. Do sali gimnastycznej wchodzą dzieci z opiekunami, następnie wszyscy z wychowawcami klas przechodzą do sal lekcyjnych. Zarówno ucz...

Wyprawka ucznia klasy pierwszej Podręczniki i materiały ćwiczeniowe do edukacji wczesnoszkolnej oraz języka angielskiego uczniowie otrzymają bezpłatnie we wrześniu. Piórnik z wyposażeniem ( 3 ołówki, gumka, kredki ołówkowe, nożyczki, klej w sztyfcie, temperówka z pojemniczkiem, linijk...

Lista kandydatów przyjętych została wywieszona na drzwiach szkoły....

Międzynarodowy Dzień Ochrony Środowiska

5. czerwca na całym świecie obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Ochrony Środowiska . W naszej szkole obchody przenieśliśmy na poniedziałek 7 czerwca. Na korytarzu drugiego piętra powstała wystawa tematyczna, na której znalazły się plakaty o tematyce Eko przygotowane przez uczniów z różnych klas or...

Francuska Akademia Młodego Inżyniera - FAMI

W bieżącym roku szkolnym  Jan Nadolny , uczeń  klasy ósmej SP40 , brał udział  we  Francuskiej Akademii   Młodego Inżyniera , która jest projektem  Politechniki Łódzkiej zorganizowanym z Ambasadą Francji w Polsce oraz Stowarzy...

Dzień Dziecka

01.06.2021
Dzień Dziecka

Dzień Dziecka

01.06.2021

Jak co roku 1 czerwca obchodzimy Dzień Dziecka. Z tej okazji w naszej szkole odbyły się zajęcia sportowe i inne działania, w których brali udział uczniowie klas I – VIII pod opieką wychowawców oraz inni nauczyciele. Dziękujemy p. T. Szczepaniakowi i Jego wychowankom za przygotowanie doskonałej impre...

26. maja obchodzony jest w Polsce Dzień Mamy. Z tej okazji klasa pierwsza wykonała piosenkę dla swoich mam.

Dzień Matki

24.05.2021
Dzień Matki

Dzień Matki

24.05.2021

Jak co roku 26. maja obchodzimy Dzień Matki. Z tej okazji uczniowie klasy V przygotowali okolicznościowe kartki i zredagowali życzenia:   Kochana Mamo! Z okazji Twojego święta chciałabym/chciałbym podziękować Ci za pomoc w nauce zdalnej, wsparcie w trudnych chwilach a przede wszystkim za to, że jesteś ze mną...